Hvordan venter du?

Hvordan venter du?

Vi kristne venter Jesu tilbakekomst til jorden i herlighet. Jesus sier at Han kommer snart igjen. Likevel har det drøyd i snart 2000 år. Israelsfolket og Aron bygde seg en gullkalv da Moses drøyde å komme ned fra Sinai-fjellet. Det er lett å sovne åndelig på denne måten, også for oss i dag. I 1 Tess 5, 6 står det: «La oss derfor ikke sove som de andre, men la oss våke og være edru».

«Eller sagt på en annen måte: vil vi være rede for Kristi komme i herlighet, må vi leve med Kristus som er kommet i Ånden. Ved sin Ånd må Kristus vinne skikkelse i oss, så det ikke egentlig er vi som møter Kristus når han kommer, men Kristus i oss skal møte Kristus i skyene.

Derfor må Guds menighet og hvert enkelte troende menneske ansikt til ansikt med tidens alvor mer enn noen sinne leve i disse bønnene: befest meg i ditt samfunn. Fyll meg med din ånd. Dann meg i ditt bilde. Bruk meg i din tjeneste – og gjør meg derved rede til det som kommer.»

(De to siste avsnittene er sitat fra s 140 i boken «Bibelens Krone» av C. Skovgaard-Petersen, skrevet i 1941)